Stort tryck på banorna vissa dagar

Till våra medlemmar. Nu är det många ivriga golfare på ÅGK och säsongen är i full gång! Vi vill gärna påminna om bokningsreglerna på banan, då dagarna blir allt mer bokade då det är sommarlov och semestertider. Vänligen respektera bokningsreglerna för medlemmar. Du kan läsa dem här nedan eller på vår hemsida.

- Avbokning av tider skall ske minst 3 timmar före bokad starttid. Då har fler möjlighet att spela på banan och planera sina rundor.

- För spel på Slottsbanan och Kungsbanan, rekommenderar vi att minst en spelare i bollen har 36 i hcp och bollens totala handicap ska vara högst 140.

Man kan således inte gå t.ex. tre nybörjare (med hcp 54) i samma boll, detta för att speltempot på banan ska flyta på!

- Ålands GK förbehåller sig rätten att flytta samman bokningar av bollar med färre än 4 spelare, särskilt under högsäsong.

Vi märker att många medlemmar bokar en 2-boll på en ledig starttid istället för att boka in sig i en redan befintlig bokad 2-boll, detta leder till färre lediga tider om man t.ex. är 3 eller 4 spelare.

- Tidsbokning gäller alla dagar under hela säsongen för alla våra banor. Vid bokning skall Golf-ID anges för samtliga - gäller Slottsbanan och Kungsbanan. Vid bokning av tid på Prinsessan skall Golf-ID anges för de som har ett aktivt medlemskap i en golfklubb.

- För en medlem med nybörjarkategori ingår fritt spel på Kungsbanan och Prinsessan. Spel på Slottsbanan ingår inte i våra nybörjarmedlemskap.

Medlemmar som har betalat medlems-och spelavgift kan boka golftider på Min sida i Golfbox. Golftid kan bokas två veckor på förhand.

För medlemmar som enbart betalat medlemsavgift gäller tidsbokning per tfn 018-41 500 eller till e-post: info@golfclub.ax. Detta gäller även då medlemmar önskar boka tid för gäster.

Vi ses på Ålands Golfklubb!